Să protejăm un cuib de barză

Posted on 15 septembrie 2011

25


Nu primesc numai mesaje optimiste. Printre invitaţii, la drumeţie ori curăţenie, sosesc şi mesaje cu tentă mai serioasă ori mai tristă. Mesajul pe care tocmai l-am primit îmi cere, NE CERE, ajutor … un fel de  cuib de barză, pentru maternitatea din Câmpia Turzii, despre care aţi putut citi pe blogul meu. Chiar dacă nu mai credeţi în poveşti cu barză, sunt sigur că credeţi în viitorul comunităţii locale. Cum putem contribui, aflaţi mai jos.

Spitalul Municipiului Câmpia Turzii doreşte să modernizeze secţia de Obstetrică – ginecologie din oraş. A realizat în acest sens un proiect care, în momentul de faţă, concurează cu alte iniţiative ale unor ONG-uri, care doresc să obţină financiare prin programul de granturi Raiffeisen Comunităţi. Astfel, proiectul câştigător va fi sponsorizat pentru a-şi duce la îndeplinire scopul pentru care a fost realizat.
Proiectul îşi propune să modernizeze maternitatea din Câmpia Turzii prin achiziţionarea aparaturii medicale, asamblarea acesteia, precum şi instruirea personalului de specialitate în vederea utilizării sale.
Pentru a contribui la modernizarea spitalului, doritorii sunt rugaţi să îşi facă un cont pe site-ul www.raiffeisencomunitati.ro şi să voteze. Pentru a ajunge la pagina care oferă posibilitatea de a vota, persoanele interesate trebuie să selecteze categoria „Proiecte depuse de ONG-uri„. Aici va apărea o hartă, unde sunt indicate judeţele ţării. Selectaţi judeţul Cluj şi veţi găsi proiectul, precum şi toate detaliile referitoare la acesta la categoria sănătate. Se poate vota o singură dată, iar termenul limită pentru a face acest lucru este 30 septembrie 2011.
În acest moment proiectul se află pe locul 35 la nivel național cu 81 de voturi, iar ca să ajungă în TOP 10 este nevoie de minim 100 de voturi.
Paşii de parcurs:
1.    accesaţi www.raiffeisencomunitati.ro
2.    deschideţi-vă un cont (dacă nu-l aveţi deja)
3.    selectaţi categoria „Proiecte depuse de ONG-uri
4.    Selectaţi judeţul Cluj
5.    veţi găsi proiectul
6.    veţi găsi şi detalii despre proiect

Sacrificați 5 minute din timpul dumneavoastră prețios și dați o mână de ajutor! Pentru orice nelămuriri vă stau la dispoziție – lăsaţi un comentariu la postare (puteţi lăsa şi un nr. de telefon, care nu va apărea la moderarea comentariului, ci, îl voi folosi doar pentru a vă ajuta cu sfaturi şi indicaţii).

Maternitatea este locul unde „barza” ne-a lăsat pe noi şi unde sosesc şi urmaşii noştri. Deci, avem încă un „cuib de barză” de protejat! Chiar dacă nu mai credem în poveşti cu barză, sunt sigur că mai credem în viitorul comunităţii locale. A noastră, nu cea a autorităţilor, care vorbesc despre desfiinţarea acestui spital!

Posted in: 14 - social