Am mai „Let’s do it”-o o dată

Posted on 26 septembrie 2011

2


Succesul campaniei de anul trecut a dus la o pregătire mai bună şi la o implicare mai serioasă a marilor companii. Pentru o sponsorizare, acolo, să fie, cine nu vrea reclamă multă şi gratuită?!

Pentru că la ediţia precedentă am urmărit şi prezentat activitatea din Turda şi înspre munte, acum, am fost la Câmpia Turzii şi înspre vărsarea Arieşului.

La Turda

La Câmpia Turzii

Am găsit un punct strategic de informare şi dirijare, chiar în parcul central. Şi mulţi funcţionari, în faţa Primăriei, de unde au plecat spre Berc şi valea Racoşei.

Am umblat prin Crairât, dar, am găsit numai grupul unui partid. Copiii au fost mereu înaintea mea, cam cu o jumătate de oră. Cel puţin, aşa mi s-a spus mereu.

La Luna

Sub comanda „căpitanului” Nadia Galea, din partea Primăriei comunei Luna (notă: Nadia a participat cu tot sufletul şi cu toată familia!), vreo cincizeci de copii au adunat gunoaie. Aruncate, mai ales, de către cei mari. Acţiunea s-a întins şi în satul vecin, Luncani, unde am găsit multe grămezi de saci, chiar lângă drumul european.

La final, copiii au fost premiaţi de lunenii de peste hotare. Aceştia, s-au coalizat pe facebook, grupul „Lunenii în lume„, au pus mână de la mână, şi au trimis banii necesari pentru o pizza fiecărui participant la curăţenie. „Dacă noi nu putem veni, contribuim astfel” – au explicat ei.

Per total, „recolta” fiind de peste cinci sute de saci. Pe care, firma AVE i-a preluat în baza protocolului cu Primăria. Am înţeles că fără plată.

Din păcate, am probleme cu computerul şi nu ştiu când voi putea adăuga şi imagini (poze). Mă bucur că am reuşit să postez filmuleţele.

Nota: publicat si pe blogul AEFC – Fotoreporter de mediu, acest raport de activitate a fost evidentiat pe blogul Let-s do it, Romania, 2011.