Sfatul tinerilor

Posted on 3 octombrie 2011

5


Peste tot în lume, problemele mai dificile ale comunităţilor se rezolvau de către sfatul bătrânilor, de către adunarea celor cu experienţă acumulată prin umblarea în lume. Astăzi, tinerii sunt tot mai umblaţi în lume, în cea reală, ca şi în cea virtuală. De-aceea, pe ici, pe colo, se încearcă reunirea unui sfat al tinerilor, în încercarea de a găsi soluţii la problemele comunităţii.

Sub egida Fundaţiei Raţiu, iniţiativa Friedrich Ebert Stiftung din Germania – „Joc de strategie: Politica locală Turda„, a prins contur sub forma unei şedinţe (virtuală) de Consiliu local, preşedinte de şedinţă fiind consilierul local Emil Molnar, iar, cel care a răspuns în numele Primarului a fost vicele.

Pe locurile unde, de regulă, sunt aleşii urbei, au luat loc reprezentanţii partidelor (fictive) Alb, Gri, Mov şi Roz. Sesiunea de interpelări a fost urmată de una de proiecte de hotărâri, supuse dezbaterii şi aprobării Consiliului ad-hoc.

Printre problemele discutate, fiind: salubrizarea malului Arieşului, construirea sălii polivalente, pista de biciclete/role, precum şi de reabilitarea estetică a Turzii. Chiar dacă nu sunt … arhitecţi! – conform antologicei gafe a viceului.

Consilierul Molnar  a promis că toate problemele atinse în discuţiile de la şedinţa ce a avut loc duminică, în Sala mare a Primăriei, vor fi aduse la cunoştinţa Consiliului local ales, la prima şedinţă.

Tinerii au luat foarte în serios exerciţiul. Şedinţa de Consiliu local al adolescenţilor a fost unul plin de înţelepciune … matură. Să vedem cum îl vor traduce, în fapte,  bătrânii!?