Cu „Your hope in your hands” prin Turda

Posted on 18 octombrie 2011

0


Printre mesajele cu informaţii, personale ori de interes public, cele cu avertismente referitoare la viruşi ori cereri de click pentru că yahoo, hotmail ori aol dă cinci cenţi (de fapt, simple chestii de confirmat validitatea adresei de e-mail pentru ca jmekerii să le poată vinde la milionul de bucăţi), primesc şi invitaţii. Uneori sunt chemat să văd picturi semănate prin iarbă, alteori la acţiuni cum este cea ce v-o descriu mai jos.

„Va invitam la vernisajul de deschidere a expozitiei  (YH)2 –  „Your hope in your hands” in data de 18 Octombrie 2011 ora 14:00 la sediul Fundatiei Ratiu pentru Democratie (Piata 1 Decembrie 1918 nr. 1, Turda).”

Acolo, am aflat că „lucrarile expuse sunt realizate de tineri cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani din regiunea de dezvoltare NV a Romaniei si sustin lupta impotriva traficului de persoane. In cadrul vernisajului vor fi anuntati castigatorii concursului iar expozitia va ramane deschisa publicului pana vineri, 21 octombrie 2011.

(YH)2 –  „Your hope in your hands” este un proiect de constientizare a populatiei generale cu privire la amploarea si cauzele traficului de persoane initiat si implementat de Fundatia Ratiu pentru Democratie. Proiectul are 3 sectiuni: scrierea de articole pe tema traficului de persoane, actiune internationala in spatiu public de tip flash mob si concurs regional de desene. Mai multe informatii despre proiect gasiti pe site-ul www.notforsale.ro.
Rezultatele si impactul maxim, in cazul fiecareia dintre sectiuni, vizeaza implicarea unui numar cat mai mare de persoane in marcarea Zilei Europene de Lupta Impotriva Traficului de Persoane – 18 Octombrie 2011.”

A fost organizat şi un flashmob pe această temă:

Iar, dacă suntem curioşi: „Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati. Persoana de contact: Gratiela Angheluş.”

Practic, a fost vernisată o expoziţie interesantă, cu desene sugestive la tema dată, dar, fără spectatori. Şi un flashmob bine realizat, dar, tot aşa: nebăgat în seamă de trecători. Nici de polţiştii mari şi comunitari, de jandarmii aduşi pentru „protejarea evenimentului”.

Cu durere în suflet, am constatat că nici elevii de la şcolile participante, nici sutele de voluntari ai CRD, nu au onorat vernisajul ori flashmob-ul. Per total, s-a întâmplat ceva tipic românesc: doar, am bifat o acţiune în plus!