RADP spre DPSA

Posted on 24 octombrie 2011

0


Epoca de după Marea Aglomeraţie din Decembrie a fost denumită „tranziţie”. Fără să ne fie clar, de unde înspre care unde … ne tranziţionăm. La început, era problema cozii câinelui (s-o tăiem toată ori pe bucăţele?!). Acum, sunt în etapa dispariţiei regiilor autonome. Care, îşi schimbă pălăria, şi devin societăţi pe acţiuni cu toate acţiunile la Consiliu local”. Uneori, se schimbă şi … Măria.

La fosta Regie Autonomă a Domeniului Public Turda, după transformarea pălăriei de regie în cea de societate pe acţiuni cu capitalul integral în mâna Consiliului local, s-a schimbat şi Măria … Sa … directorul.

Nechita cu probleme a fost înlocuit cu Chiş de la liberali. Pardon, de la PDL!

După ce a dirijat la APIA, Ioan Chiş s-a apropiat de Primărie, venind sub Râpa lu’ Fodor. Cu promisiunea că cei de la fosta RADP nu-şi vor pierde locurile de muncă.

Firma a pierdut din tradiţionalele domenii de activitate şi va trebui să-şi construiască o nouă strategie, urmată de re-cucerirea pieţei.

Sigur că nu poţi pretinde mare lucru, la numai câteva zile de la schimbarea titularului scaunului directorial.

De-aceea, m-am bucurat că am putut obţine, măcar, nişte clarificări.

Pentru cititorii mei, care se miră că de salubritate s-ar ocupa RADP (nu se mai ocupă), Prival (gunoaiele şi spaţiile verzi), iar, măturarea străzilor o fac „studenţii” de la Aiud.

Aşa cum am convenit, voi reveni – peste vreo sută de zile – ca să luăm pulsul pregătirilor de primăvară.

Din seră şi de pe stradă!

Cunoscându-l pe Ioan Chiş, de pe vremea când era şef PNL-ist, îmi permit să sper, pe de-o parte, că treburile vor merge mai bine, pe de-alta, că relaţia lui cu mass-media va fi una … normală!