De două ori, de la 3 la 4

Posted on 29 octombrie 2011

6


Ca în fiecare Primăvară şi Toamnă, trebuie să motroşim la ceasuri. La deşteptător, la cel de la mobil, la cel de la microunde, cafetieră, … Ca să nu ne trezim mâine dimineaţă, pe la ora 8 şi să aflăm că … este abia ora 7 şi să regretăm că, mai puteam lenevi un ceas, dar, facem pe … deştepţii, degeaba!

„Romania revine in acest weekend la ora normala, de iarna. In noaptea de sambata spre duminica dam ceasul inapoi cu o ora, astfel incat ora 4.00 va deveni ora 3.00. Astfel, 30 octombrie va fi cea mai lunga zi din an, de 25 de ore.

Trecerea de la ora de vara la cea de iarna si invers are o istorie de peste 70 de ani in Romania. Prima data, ora de vara a fost introdusa in 1932, intre 22 mai si 2 octombrie. A existat o perioada, intre 1941 si 1979, cand romanii nu au schimbat ora deloc. Din 1979, romanii au revenit la schimbarea orei, lucru care se intampla la sfarsitul lunii martie si la sfarsitul lunii septembrie. In 1997, Romania a hotarat sa-si armonizeze schimbarea orei cu celelalte tari europene si de atunci acest lucru are loc incepand cu ultima duminica din luna martie pana in ultima din cea a lunii octombrie.” – mai departe, citiţi aici.

Dacă vreţi să aflaţi cum a fost întrecutul apropiat, daţi click aici, aici, aici, … sau aici ori aici!

Deci, la noapte, dormim de la ora 3 la 4 şi, apoi, mai dormim o dată de la 3 la 4. Sau, … facem altceva în acest timp!