Intrarea liber-al-ă

Posted on 13 februarie 2012

0


Intrarea a fost liberă la reuniunea liberală! O adunare „de partid” are farmecul ei. Scandările, limbajul de lemn, precum şi celelalte ingrediente, specifice politicului, fac deliciul unui spectator. Sâmbătă, în data de 11, la orele 11 fix, trecute cu peste 11 minute, în Sala Mare a Primăriei Turda a avut loc o reuniune liberală „pentru prezentarea noului birou al filialei turdene”. Surpriza a fost că … au cam lipsit ingredientele enumerate mai sus şi am avut plăcerea să asist la o reuniune în care s-a urmărit scopul enunţat. Cu seriozitate, cu discursuri acide – cât de cât – la adresa adversarilor, cu informare pertinentă a membrilor, cu seriozitate.

Despre partea de documentare strict jurnalistică (profesionistă, fără nici o urmă de ironie!), citiţi relatarea colegului MAO (Marian Oprea) de la Ziarul 21.

Această prezentare necesită JavaScript.

Eu am văzut un prezidiu cu greutate: profesorul Marga, senatorii Nicoară şi Cordoş (PSD), deputatul Uioreanu şi Călin Felezeu – ca şef al liberalilor turdeni.

Baritonul Lucian Petrean a deschis lucrările prin intonarea Imnului naţional, interpretat cu patos, fără artificii, cu măiestria celui venit de la Opera Română din Cluj Napoca.

Cuvântări a susţinut fiecare din cei de la prezidiu. Relativ scurte, ponderate, despre problemele PNL şi alianţei USL, precum şi ale ţării, cu optimismul celor care „ştiu” că vor câştiga alegerile viitoare şi ştiu ce vor face ca să meargă treburile mult mai bine. Prof. Marga a vorbit despre mistificările puterii portocalii.

http://youtu.be/xxP4MalXw50

Am văzut în sală oameni pe care îi ştiu serioşi, aşa că înclin să le dau dreptate. Dr. Gumaz, av. Giurgiu, şi chiar şi Radu Stoica (PSD), cel care crede că va deveni viitorul primar al urbei, susținut de întreaga alianță (USL):

Speranţa este consolidată de prezenţa multor tineri, care au urmărit – cu atenţie şi seriozitate – cele ce s-au spus de la tribună.

După reuniune, PNL a oferit o conferinţă de presă, în care a arătat că PNL Turda – fără consilieri locali şi fără candidat la funcţia de primar şi a dat răspunsuri – mai mult ori mai puţin diplomatice – la nedumeririle jurnaliştilor.

Concluzia ar fi cea enunţată chiar de liberali: Avem o luptă grea de dus ca să concretizăm speranţa într-un nou început! Şi mai ştiu liberalii că: Clujul este stindardul luptei anticorupţie!

După o lungă perioadă de reţinere, am reintrat în vâltoarea iscodirii lumii politicienilor locali.

Încurcată şi misterioasă.

Dar, cu speranţe de clarificări în lumina de la capătul tunelului … alegerilor programate în acest an.

Locale şi parlamentare.

Sau, mai şti?!, poate şi anticipate la preşedenţie?!

Notă:

În Sala mică, unde s-a ţinut conferinţa de presă, ceasul de pe perete stă.

S-a oprit ceasul Primăriei?!

Ori e doar o premoniţie, referitor la … alegeri?!