Dragolentin la Muzeul Turda

Posted on 24 februarie 2012

9


Citesc din Monitorul de Cluj, editia online: „La Muzeul de Istorie Turda începe astăzi, de la ora 16, activitatea „Dragobete, tradiţie şi contemporaneitate”. Cu această ocazie vor fi expuse câteva piese din colecţia de etnografie a muzeului. Pornind de la multiplele interpretări ale acestei sărbători a iubirii, tinereţii şi nu în ultimul rând a primăverii, Muzeul de Istorie Turda a lansat şi un concurs de creaţii artistice, concurs la care elevii şcolilor turdene au răspuns în număr foarte mare. Prin urmare, un număr de 89 lucrări au fost realizate de elevii şcolilor Teodor Murăşanu, Avram Iancu, Ioan Opriş, Andrei Şaguna, Horea, Cloşca şi Crişan, Şcoala de Arte şi Meserii Poiana, Colegiul Naţional Mihai Viteazul şi Colegiul Tehnic Dr. Ioan Raţiu. Toate desenele au fost transferate în format electronic şi vor putea fi vizionate în timpul activităţii. De asemenea, lucrările vor fi jurizate şi se vor desemna câştigătorii.”. Concret, la fata locului, am consemnat cele de mai jos.

– cu Monica Isac, cea care a castigat sectia literara a concursului (care, la citire,  părea că vede prima oară textul … scris de ea?!).

Deci, ati vazut ca am vazut felicitari (de Valentine, unele, penibil convertite pentru Dragobete! cum s-ar zice, s-a sărbătorit … Dragolentin ), am vazut un dram de teatru, oferit de artistii trupei „Vector in fabula” de la  Scoala Teodor Murasanu, si am ascultat si ceva muzica, scursa din corzile chitarei de Paul Fagadar.

Ceea ce am sperat, un excurs, o prezentare detaliata a sarbatorii – pentru ca nu este una specifica Ardealului! – a lipsit. Cititi aici.

Am obtinut în exclusivitate,  o declaratie de la colega mea de la Saguna, Alexandra Cordos, una dintre premiante:

Apoi, am pornit in vizita ghidata a muzeului …

Absolut asteptat (sic!) a fost momentul in care secretarul tov. directoare a venit sa-mi atraga atentia, in timp ce un coleg filma!, ca … EU nu am voie sa fotografiez in muzeu, ca asa spune regulamentul! M-am conformat si am renuntat sa participa la agapa la care am fost invitat. Ca sa nu se-nece – cu vin sau cafea – tov. directoare! Curat … Dragobete!

Posted in: 22 - Evenimente