Talent, în căutarea talanţilor

Posted on 21 martie 2012

2


Atenție: postul acestea este lung … cât o zi de post! A se citi până la capăt sau … treceți pe alt blog!

Ieri, Andrei Legman și-a vernisat expoziția de grafică din sediul PNL Turda. Dovadă că se apropie campania electorală, cu câteva săptămâni în urmă și-a prezentat lucrările și în sediul PSD.

Expoziția a fost anunțată de un mic afiș, lipit pe ușa sediului unde are biroul de parlamentar celebrul Virgil Pop (sic!), postat cu câteva ore mai-nainte. De-aceea, publicul a fost format, aproape în exclusivitate, din peneliști și jurnaliști. Chiar dacă partidul și-a pus Grumazu (dr. Grumaz a fost sufletul organizării expoziției!) ca să iasă bine manifestarea artistică, apolitică și neelectorală.

O imagine vorbește mai mult decât o mie de cuvinte și, de-aceea, v-am oferit o puzderie de imagini, de la eveniment și … de pe pereți!

Dacă nu v-am lămurit suficient, vă invit la vernisaj și prin două filmulețe:

… prin care vă veți simți participant!

Nu a fost un eveniment bombă, dar, pentru artist, aflat la începuturile mediatizării sale, a fost ceva deosebit. Să-i dorim mult succes. Și, pentru că artă fără tendință nu se mai face, să-i dorim și … vânzare bună!

Eu îl ajut cu un articol scris mai demult și nedefinitivat atunci. Ziceam, prin noiembrie trecut:

*

Pentru că nu reuşesc, întotdeauna, să ajung la evenimentele artiştilor, îmi rămâne bucuria momentelor de după vernisaj. Atunci, între o glumă şi o discuţie serioasă, poţi afla multe lucruri inedite.

Pentru ca expoziţia să poată fi vizitată de către iubitorii de artă, a fost desemnat un flăcău pe post de înger păzitor al stropilor de suflete de artişti, transpuşi pe pânze ori dăltuiţi în pietre sau lemn.

Flăcăul este, el-însuşi, un artist, un grafician.

Într-o altă zi, din holul galeriei, am asistat la un karaoke-show:

Deci, în desaga cu haruri, flăcăul ascunde mai multe talente.

Ca orice muritor, de rând şi de foame, flăcăul este mereu în căutarea talanţilor, care să-i susţină exprimarea talentelor în public.

Posted in: 22 - Evenimente