Comedia noastră s/z-ilnică

Posted on 27 martie 2012

0


În 27 martie (sau 26 după unii) este Ziua Mondială a Teatrului. Ziceam, cândva, că Suntem cu toţii actori. Maeștri ori cabotini, cu prestație  onorantă ori jenantă, după puterile harului și … indicațiile regizorale, comedianți, dramatici executanți de drame imaginare, …

Pe scena Teatrului turdean:

„Ionesco la concret

Turda are un „Teatru municipal (cu numele ascuns de marchiză! nu mai postez jenanta imagine, din respect pentru instituție!), care sărbătorește, după cum vedeți în imagine, pe orbește, această zi a actorilor de pretutindeni.

Probabil, spre seară, se va organiza un spectacol clandestin, neanunțat prin afișe, la care vor participa jumatate din salariații primăriei.

Probabil, iar vor sta/mișuna agenții poliției loyale în fața Teatrului, ca să apere câinii comunitari de notabilitățile și de pezzi grossi (probabil, așa se scrie pluralul de la pezzo grosso?!) ai zonei porcotalii din urbea noastră.

Probabil, biblioteca se va închide cu vreo două ore mai devreme, pentru ca salariatele (bibliotecara responsabilă și celelalte, neresponsabile!) de-acolo să poată onora cu augusta lor prezență evenimentul.

Probabil, primarul și directorul teatrului vor rosti discursuri mobilizatoare – vin alegerile!

Totul va fi regizat, conform scenariului arhicunoscut.

Pe scena cotidiană:

„Avram Iancu re-săpat”

Pe scena cotidiană, se pregătește o nouă piesă: „Avram Iancu resăpat”.

Nu este vorba despre eroul din secolul XIX, ci, despre strada ce-i poartă numele.

În dreptul imobilelor cu nr. 8 și 12, au apărut, din asfalt, două izvoare. Sau, o fi unul cu două ieșiri.

Nervoase!

Tumultoase, chiar!

Urmează re-săparea străzii, pentru remedierea defecțiunilor la vechea conductă … montată în toamna trecută!

Ce bucurie pentru șoferi!

Regret, scriu de la „Biblioteca Municipală Teodor Murășanu” din orașul euRÂPEan Turda și trebuie să plec în căutarea unui loc propice unei activități nepermisă într-o instituție pu(b)lică condusă de o bugetivoră: o „bibliotecară așa-zis responsabilă” … (vezi imaginea! imaginea este aceeași de vreo lună!).