Octavian Goga la Simion Balint

Posted on 7 aprilie 2012

0


Octavian Goga s-a născut la Răşinari, pe lângă Sibiu. Mormântul îi este la Ciucea, pe lângă Huedin. Nici o legătură cu Simion Balint ori cu Copăceniul de lângă Turda. Ca să dezleg misterul, am urcat pe-o şa – de bicicletă – şi am pedalat până în satul vecin.

În lumina deselor parteneriate şi colaborări cu … toată lumea, Şcoala „Simion Balint” din Copăceni a dezvoltat un proiect de educaţie non-formală împreună cu Şcoala din Ciucea şi cu alte şcoli din Turda. Totul sub numele „Pe urmele lui Octavian Goga„.

Ce v-aş putea spune? În faţa vervei copilăreşti, sunt mereu prins şi uit de pix şi de notes. Noroc că am mai apăsat câteodată pe declanşatorul aparatului.
Ce să vă mai spun? Că Proiectul educaţional „Pe urmele lui Octavian Goga” a cuprins trei secţiuni: concurs de cultură generală, recitare de poezii şi prezentarea unui puzzle.
Să nu uit: Şcoala „Simion Balint” Copăceni, ca gazdă, şi Şcoala din Ciucea, ca fiind mai apropiaţi de poet, au mai chemat „ajutoare” de la alte şcoli turdene. Pentru „bătălia” din care a ieşit câştigătoare toată şcolărimea participantă.
De-aceea, vă ofer şi două momente filmate:

Vremea a ţinut cu copiii, care au tras şi un concurs – nejurizat – de joacă în curtea şcolii, în timp ce dascălii au tras o şuetă agrementată cu schimb de experienţă.

Per total, sub linie,  s-au adunat: educaţie şi distracţie, cunoştinţe acumulate şi cunoştinţe ce se vor transforma în prietenii, toate într-o zi de şcoală … altfel.

Posted in: 12 - Şcoala