Let’s do it, Turda!

Posted on 9 mai 2012

0


Let’s do it, România! pică într-o sâmbătă, 12 mai. Suntem chemați să curățăm România, cum am mai făcut. Ca să aibă bengoșii unde să-și reverse, din nou, gunoaiele cu care-și marcează trecerea. Pe plan local, Let’s do it, Turda! pică într-o duminică, 10 iunie. Suntem chemați să curățăm Turda, cum (n-)am (prea) mai făcut-o. Dacă stăm acasă, nu mai avem dreptul … să ne mirăm!

Candidații la fotoliile de primari și la scaunele de consilieri locali, le găsiți în presa „independentă” a profesioniștilor. În curând, le veți găsi și pe toate gardurile, stâlpii, … precum și „în locurile special amenajate”.

Din culisele pregătirilor ce se fac pentru noua păcăleală a noastră, am surprins un moment:

Să nu uităm că portocaliul este o culoare rezultată din … roșu cu galben. Întocmai ca și rândurile actuale ale respectivelor partide de la guvernarea cinstită și corectă, cu care ne amenință.

Ne va fi greu să alegem, pentru că, se știe, din bătrâni: „Hoțul strigă cela mai tare: Săriți, Hoțul!„. Pe înțelesul nostrul, actual, traducerea ar fi: „Coruptul strigă cela mai tare: Săriți, Corupții!” ori „Călcătorii de legi strigă cel mai tare: Săriți, Călcătorii de legi!„. Proverbul se aplică, similar, și în alte cazuri: „Trădătorul strigă cela mai tare: Săriți, Traseistul!„.

Mă tem că, nici România nu va fi prea curată după 12 mai. Iar, Turda, după 10 iunie, …

Reclame