Ambasada Elveţiei la Şaguna

Posted on 23 mai 2012

0


Cu mai multe decenii în urmă, pe la mijlocul deceniului 7 al secolului scurs, România s-a alăturat omenirii în sărbătorirea Anului Internaţional al Turismului. Graniţele s-au deschis şi o puzderie de turişti ne-au vizitat ţara. Invers, nu! Acum, pentru elevii şcolii „mele”, trecerea unor delegaţii din străinătate ori călătoriile în străinătate a delegaţiilor şcolare de-aici, au devenit banale.

In aceasta saptamana se desfasoara in scoala noastra un proiect deosebit, „Elvetia in scoala ta”, care face parte dintr-un proiect mai amplu, „Europa in scoala ta”. Vom fi onorati miercuri, 23 mai 2012, ora 10, de faptul că, la manifestarile de la scoala noastra, vor  participa Excelenta Sa Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Elveţiei, şi Dl. Markus Wirth, Presedintele Consiliului de Administratie al Holcim Romania,  care ne vor vizita institutiam-a informat Steluta Nemes, Director – Scoala cu clasele I-VIII „Andrei Saguna”, care mi-a furnizat şi Comunicatul de presa oferit de catre coordonatorii proiectului.

Întâlnirea personalităţilor cu copiii a fost, ca să nu mă exprim în limbaj diplomatic, fermecătoare. Ambasadorul, cu mamă siciliană, s-a întreţinut, în italiană, cu unul dintre elevii şcolii, apoi, l-a remarcat pe … Wilhelm Tell. La rândul său, şeful Holcimului le-a vorbit copiilor, în româneşte, despre cei şapte ani de când este în România.

Copiii s-au interesat de diferite aspecte din Ţara Cantoanelor, cu precădere, probleme legate de … ciocolată.

Oaspeţii au fost impresionaţi de modul în care a fost decorată şcoala, ca o adevărată Ambasadă a Elveţiei, precum şi de interesul arătat de şcolari faţă de ţara lor.

Imagini de la eveniment vă ofer în albumul de mai jos:

Această prezentare necesită JavaScript.

Si filmuletele care va redau din atmosfera evenimentului:

http://youtu.be/rq6FF1JmsDA

http://youtu.be/N7kf-U3aciQ

http://youtu.be/UIqnUMFZ8R8

http://youtu.be/NL4jU_SAZwE

http://youtu.be/h8dy9uWNZHI

Aşa cum am promis Doamnei Director al şcolii, episodul doi se va desfăşura vineri şi voi merge să-mi susţin mai tinerii colegi

Reclame
Posted in: 26 - şcoala