După 40 de ani

Posted on 1 iunie 2012

22


În 1972, la 25 mai, aveam ultima zi de cursuri din liceu. În 2012, la 1 iunie, am avut ora de diriginţie. Din 29, unul a plecat într-o lume mai bună, alţi şapte sau opt (emoţiile au fost mai tari decât … aritmetica!) au lipsit. După 40 de ani …

Prima zi din iunie este Ziua Copilului. La Liceul „Mihai Viteazu” (să fiu iertat, dar, pentru mine, aşa s-a numit şi aşa rămâne în memorie prestigioasa instituţie de învăţământ), ne-am reîntâlnit, cei care am absolvit cu patru decenii în urmă. Ştafeta s-a predat prin florile dăruite de actualii boboci. Noi le-am cântat Gaudeamus, ei ne-au răspuns cu Imnul LMV.

După momentul festiv, desfăşurat în Sala festivă, a urmat o „şedinţă” de bisericuţe pe lângă o cafea. Apoi, ne-am retras la Ora de diriginţie, pe clase.

Spre seară, a urmat … cheful.

Ceva imagini, găsiţi pe facebook. Iată, şi patru momente filmate:

Pe unii ţi-i aminteşti imediat, pe alţii ceva mai greu. Nenumărate au fost cazurile în care identificarea s-a făcut abia după răspunsul la întrebarea: „tu, care eşti?„! Pentru că, ne-am întâlnit doar după primii zece ani şi acum. Pentru viitor, ne-am propus să ne-ntâlnim la fiecare cinci ani. Qui vivra, vera!

Poveştile încep cu „a fost odată …” Astăzi, ele începeau cu „AM fost odată …”

Posted in: 12 - Şcoala