Recreere prin parc

Posted on 27 iulie 2012

2


Am îndrăznit să m plimb prin parc. Prin Parcul Mare de pe malul Arieşului, cu scop de … recreere. De parcă, pentru asta ar fii fost creat parcul! Am fotografiat cârdul de maşini de pe aleea principală – zilele trecute, am omis să fotografiez taximetrul ori motocicletele ce se plimbau şi ele … tot cu scop de recreere, nu mă îndoiesc!

Am dat de bucluc: jmekeraşul cu emblema TIGER SECURITY pe tricoul portocaliu, m-a admonsetat:, văzând că fotografiez banerul de una dintre maşini. „Nu este voie să fotografiez în parc!”.

Poza care a declanşat atacul … Tiger-ului

Mai mult, mi-a precizat că … EL nu-mi dă voie şi că-mi va lua aparatul, … dacă nu mă conformez ordinului dat de EL!

De emoţie, de spaimă, intimidat de ameninţare,  am declanşat … filmarea!

Nu i-am cerut permisiunea să o pozez, dar, … mi-a zâmbit cu drăgălăşenie

Am chemat poliţia. După nici două zeci de minute, exact: 19!, au sosit doi poliţişti care mi-au explicat că jmekeraşul este o persoană privată şi îi lezez(sic!) intimitatea fotografiindu-l. Eu credeam că, fiind în uniformă şi într-un serviciu comandat de pază, plătit de municipalitate din banii cetăţenilor!, nu ar cam fi vorba de … intimitate. Nu a contat faptul că eu fotografiasem aleea. Dar, la spusele jmekeraşului cum că „el nu m-a ameninţat că-mi ia aparatul, ci, că îşi cheamă şeful ca să-mi ia aparatul”, pooliţistului a tras conclzuia că … nu am fost ameninţat! Deci, nu e alba-neagra, ci, este … neagra-alba!

Pentru că pooliţiştii mi-au explicat, cam ca pocăiţii (dacă îi întrebi ceva, îţi toarnă versete din Biblie, care  nju au nici o legătură cu întrebarea!), nu am vrut să amplific discuţia şi … m-am apucat de scris.

Pentru identificare şi lămurire, am postat filmuleţul cu o parte din discuţia avută cu jmekeraşul – pooliţistul mi-a explicat că nu-mi poate spune cum se numeşte, din raţiuni de ”protecţie a datelor personale”! Despre protecţia cetăţeanului împotriva tiger-ilor …

Această prezentare necesită JavaScript.

Mărturisesc: nu am cerut voie nimănui, din cei vizibili în aceste fotografii – făcute în parcul public, … Aştept să fiu dat în judecată, conform legii enunţate de pooliţişti.

Vorba aia: Bietul Brucan

Totuşi, am greşit cu ceva? Voi suna la numărul indicat de jmeker ca să mă documentez mai bine. Sau … mă ajută altcineva?

Ultima oră: Adrian BUCEA, şeful local al TIGER SECURITY mă va lămuri luni, într-o discuţie la sediu, despre faptul că … jmekersaşul nu a avut deloc dreptate!