A început şcoala … gastronomică

Posted on 23 august 2012

6


Între vara astronomică, ce se încheie pe la mijlocul lui septembrie, şi cea … gastronomică, nu există nici o legătură. În afară de faptul că, ambele lucrează cu … fierbinţeli. Prima – pe-afară, ultima … prin laboş! La cafeneaua Coffee & Tea Cottage, din str. Republicii, nr. 23 (cu intrare de pe str. Mircea Cel Bătrân) este aglomeraţie mare de … pitici. Harnici. Care … vedeţi în filmarea mea, ce fac:

Asociatia SlowFood Turda a gandit o activitate, prin care copiii cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani petrec timp de calitate, luand parte la un program complex de activitati creative, joaca si dezvoltare senzoriala. Printre altele, ei invata despre istoria si despre originile mancarurilor, despre locurile si oamenii de unde provine mancarea si despre impactul pe care il au asupra planetei.

Ne dorim prin intermediul acestei scoli de vara sa educam copii cu privire la productia de hrana, despre procesarea acesteia si despre cum o consumam. Scopul nostru este de a-i constientiza pe cei mici despre traseul parcurs de o planta, de la samanta si pana la produsul ce îl punem în farfurie, cum trebuie aceasta consumat si despre cum trebuie folosite plantele aromatice pentru a accentua gustul mancarii.”

Alte detalii, le găsim în Comunicat de presa – descriere Scoala de vara gastronomica primit de la organizatori, din care am preluat explicaţiile de mai sus.

Despre activitatea serioasă şi bucuria copiilor, vorbesc imaginile:

Această prezentare necesită JavaScript.

În perioadele în care am fost detaşat pe şantiere, faptul că mama m-a învăţat să bucătăresc, mi-a folosit foarte multe. La fel, în umblatul pe munţi. Nu am murit de foame, cu mâncarea-n traistă,  … până se deschide restaurantul!

Posted in: 12 - Şcoala