În locul Remetei, Turda 2012

Posted on 2 septembrie 2012

2


Am primit, din nou – după o luuuungă tăcere! – binecunoscutul mesaj: Buna seara, folositi daca si cum doriti datele din fisierele atasate si va asteptam la expozitie! O seara buna! Dana Deac, Viceguvernator al Societatii Culturale Filarmonia Turda, Director de Programe al Societatii Culturale Filarmonia”. Deci, a trebuit să trec în programul zilei de sâmbătă şi vernisajul la care … fusesem deja invitat, neoficial, de doi dintre expozanţi. Deh, de-ale artei, de-ale artiştilor!

Tabăra de creaţie Remetea – altădată

Galeria municipală de artă (aşa se numeşte când … permite artistul plastic profesionist, şeful de la „Şapte cruci”) a avut bucuria să primească operele – fotografii, picturi şi sculpturi – artiştilor Societăţii Filarmonia.
Pentru că în program tipărit al Zilelor Turzii a apărut informaţia despre o expoziţie cu lucrări executate în tabăra de creaţie de la Remetea, fără ca dirguitorii culturii să ştie că nu toate lucrările au fost finisate şi finalizate de către artiştii, care nu ţin cont de nevoile bugetivorilor, la ora indicată pentru vernisaj, a apărut afişul pe uşa de la intrare: expoziţia Turda 2012

Vernisajul a fost onorat de prezenţa viceprimarului şi a cuprins şi comunicarea listei cu premiile Concursului naţional de proză scurtă şi eseu „Pavel Dan”, ed. a XXI-a. Detalii, aveţi în filmul de mai sus. Felicitări turdencei premiate, chiar dacă, în materie de scris, nu este o … profesionistă!

Clu-ul expoziţiei este faptul că, în sala principală, dr. Nicuşor Ţigănilă ne-a oferit câteva superbe panorame ale orașului şi împrejurimilor sale.

Foto: dr. Nicuşor Ţigănilă

În sala mică, au expus:  Ciui, Bugnariu, Cristea, Nechifor, Nicula, Crişan, Vidraşcu, pelea, Ilişiu, Deac, Oniş, Thellmann, Stegaru, Răceanu, … şi cei pe care i-am omis. Ordinea este cea notată de mine, ca vizitator, pentru că … încropită pe fugă, expoziţia nu a avut parte de nici un alt material publicitar, în afara afişului de pe uşa de la intrare!

Această prezentare necesită JavaScript.

Organizatorii anunţă că expoziţia este deschisă până la data de 13 septembrie. Dar, nu vă faceţi probleme: doar, dacă veţi avea noroc să o găsiţi deschisă, cândva! Dacă o găsiţi, tradiţional, mereu închisă, mergeţi la internet şi vizitaţi Anotimpurile iubirii!

Posted in: 22 - Evenimente