Îmi convine să-l cred pe primar

Posted on 28 noiembrie 2012

3


Cu mai bine de un deceniu în urmă, eram jurnalist profesionist. Adică, mâncam o pâine – albă, pe-atunci! – din … ceea ce fac acum pe bloguri, neplătit. Într-o duminică, pe la orele 10, sunt sunat, de la Primărie, şi invitat la o Conferinţă de presă. Un Primar din Olanda, după discuţiile cu Primarul turdean, nu putea să nu povestească presei despre ce s-a convenit! Pentru că el venea dintr-o ţară democrată şi, ca Primar, era în serviciul Cetăţenilor. Şi avea obligaţia să-i informeze, prin intermediul presei.

M-am nimerit, astăzi, la Palatul cultural din Câmpia Turzii, la momentul în care, în sala de şedinţe, Prefectul, Primarul şi alţii, împreună cu reprezentanţi al sârmarilor, discutau despre posibilităţile de reparare a necazurilor create de închiderea combinatului Mechel. În sală … nici urmă de reprezentanţi ai mass-media! Am făcut câteva poze, pe fugă, şi mi-am văzut de treburile pentru care ajunsesem pe-acolo.

Pentru că, norocul surâde oamenilor … norocoşi, ulterior, l-am întâlnit pe Radu Hanga, Primarul ghirişan, şi mi-a spus, în câteva cuvinte, despre ce s-a discutat.

Alte detalii … ioc! Poate, din comunicatul de presă pe care-l vom citi în presa … clujeană!

Nu-ţi mulţumesc. Domnule Prefect! Nici nu-ţi reproşez că, după trecerea mea prin sală, o cucoană a venit, în Biblionet, ca să-i ceară bibliotecarei … să stea la uşa şedinţei şi „să nu mai lase pe nimeni să intre”! Primarul mi-a prezentat scuze, afirmând că, respectiva cucoană „vorbea în nume propriu”, … Mai mult, mi-a povestiti că prezenţa mea le-a amintit – celor din prezidiul şedinţei – că „au uitat să invite presa”! Îmi convine să-l cred pe primar!