Colinde şi teatru

Posted on 17 decembrie 2012

2


Zilele acestea, de după spectacolul electoral, de dinaintea Crăciunului, sunt împănate cu spectacole de colinde, în spaţiul public ori prin şcoli şi săli de spectacole. Cu tragere de inimă ori cu maldăre de formalism, … importantă este adunarea oamenilor şi aplaudarea celor care s-au străduit.

Colinde în ogrăzile lu’ Duca

Primarul din Sânduleşti a organizat, pentru cei din satul cu Primăria, dar, şi pentru cei din satul unde a fost director de şcoală, un frumos spectacol de ajun de Crăciun.

Realizate prin truda învăţăceilor, din cele două sate, şi cu ajutorul părintelui Zăhan, care a adus solişti, artişti şi muzicanţi. Plus, harul său de organizator.

La Sânduleşti

La Copăceni

Imagini de la cele două spectacole, găsiţi în album.

a balajTeatru la „Mihai Viteazu” din Câmpia Turzii

Cercul de teatru de la Şcoala „Mihai Viteazu” din Câmpia Turzii, a prezentat piesa „O poveste de Crăciun” de Charles Dickens, adaptată de Octavian Gruian, urmată de colinde interpretare în duet: artiştii şi spectatorii. Totul, sub bagheta „regizorală” a lui Manuel S. Bălaj.

Alte colinde de spectacol

Trendul este crescător. Dacă azi e un spectacol, mâine vor fi două, poimâine vor fi trei, … Din păcate, aspectul comun este faptul că artiştii sunt mai numeroşi decât … publicul. Acesta din urmă, fiind forma abia din mămici şi tătici, bunici, … ori colegi care au evoluat deja … Dacă am ajuns la Ghiriş, am „colindat” şi la un Prieten:

http://youtu.be/M6WIEP7E-Xk

Posted in: 12 - Şcoala