„Am gasit aici extraordinarul”

Posted on 31 ianuarie 2013

6


Deşi am precizat că sunt Zamfir Turdeanu’ şi mă interesează, tot ce mişcă-n CUA noastră, râul, ramul, trecutul şi viitorul, … mi s-a pus în vedere că „nu mai am dreptul de a mai intra în aşa-zis-ul Palat cultural „Ionel Floaşiu” din Câmpia Turzii”. Că nu vrea Patronul, mare şi gras, care i-a dat dispoziţie Subpatroanei de la Biblionet: „De mâine, numai cei din Câmpia Turzii mai au acces aici”! Pentru că mi-am permis să-i cer să facă mai puţină gălăgie decât este el obişnuit să facă prin crâşmă, crezând că instituţia publică … nu ar fi a lui! Am cerut Primarului un Paşaport de Ghiriş!

Hai, că se mai întâmplă, prin zonă, şi lucruri mai interesante! Aseară, am fost chemat la Cafeneaua Coffee & Tea Cottage de pe Mircea cel Bătrân, la o întâlnire informală cu o scriitoare britanică. A fost, de fapt, o întâlnire între prieteni, unde s-au spus şi câteva lucruri serioase, dar, şi multe glume. Reuniunea a fost agrementată că cartofi copţi în cuptor şi, un fel de pâine-ruladă cu brânză-n sufletul ei.

Organizată în comun, de cafeneaua Coffee & Tea Cottage şi TurdaLive, ca un episod-pilot dintr-o serie ce se vrea lunară, în viitor, sub numele de „Poveşti la gura sobei„. Am înţeles că vor fi invitaţi oameni cu diferite preocupări, cunoscuţi între ei ori ba, legaţi, mai ales, de plăcerea de a se întâlni şi a se bucura de o seară de … taclale.

Ieri, Cornel Miron – nu trebuie să vă spun că este actorul care face şi pe scenaristul şi pe regizorul, antrenând tineretul în iubirea şi producerea teatrului! -, Horea Hudrea, Camelia Terec, Emil Hălăştuan, Mihaela Trif, subsemnatul, ne-am întreţinut cu musafira, guest-star-ul serii, Caroline Juler, o altă reprezentantă a Albionului, îndrăgostită de România. Un strop din atmosferă, veţi găsi în filmuleţul de mai jos (când voi reuşi să-l postez!). Până atunci, pour la bonne bouche, iată, nişte imagini, elocvente:

Această prezentare necesită JavaScript.

 

În prima şi ultima imagine … Vestala Marta la „focul sacru”, unde s-au copt cartofii, pe care i-a răcit cu ceva brânzică, şi, respectiv, pâinea cu suflet, tot, … de brânză! Să nu o uităm pe Corina, copatroana cafenelei, tot frumosă şi tot inimoasă şi tot „vrăjitoare” în materia culinară (cine se-aseamănă, se-adună!). Sărut mâinile, patroane ale bunei dispoziţii!

Această imagine, extrem de sugestivă, este preluată de la colegii de la TurdaLive. A fost făcută, după ce eu am plecat la datorie: trebuia să-i dau medicamentul Prietenului Ulise!