Autostrada Turda – Sebeş

Posted on 29 Martie 2013

0


O veste bună a venit printre fulgii de zăpadă primăvăratecă: răsdiscutatul drum expres dintre Turda şi Sebeş, în valoare de vreo 920 de milioane (de lei – în plan – şi de euro – la decontul final!?), se dă peste cap şi se transformă în … autostradă.

Dacă vestita autostradă Braşov – Borş s-a transformat după zece ani în celebra autostradă, de nici şaizeci de km, Luna – Gilău, aceasta va fi legată de lume printr-o altă autostradă de şaizeci de km (exact: 74,4 km), între Turda şi Sebeş.

„Autostrada Sebes – Turda va face legatura intre Culoarul IV Paneuropean Arad – Sibiu si Autostrada Transilvania. Practic acest tronson va prelua traficul pe DN 1 de la Sebes si pana la Turda, reducand semnificativ timpul necesar pentru a ajunge din Alba Iulia la Cluj-Napoca si reducand de asemenea riscurile pe care drumul national cu 2 benzi le presupune la acest moment pentru cei care circula pe aceasta ruta. Odata finalizata, autostrda va functiona practic si ca o centura pentru toate localitatile dintre Alba Iulia si Campia Turzii (Teius, Aiud, Unirea). „Este un tronson de 74 de kilometri pentru care am gasit finantare din fondurile pe 2007 – 2013. In urmatoarele luni se fac studiile de fezabilitate pentru Turda – Sebes, iar drumul va fi trecut de la statutul de drum expres la Autostrada. Vom lega Turda ca sa aiba unde sa se verse Autostrada Transilvania”, a declarat Dan Sova, Ministrul marilor proiecte. „Vreau sa-i multumesc public domnului ministru Dan Sova. Ca urmare a demersurilor pe care le-am facut in numele USL Alba, astazi la Cluj Napoca, domnia sa a declarat ca lucrarile la autostrada Turda – Sebes incep in trimestrul III si se finalizeaza in 2016. E o bucurie mare cand vezi ca nu muncesti degeaba!”, a declarat Florin Roman.” – citesc în ziare.com.

Alţii vorbesc de mai mult, despre autostrada Sebes – Turda – Targu Mures, preluând şi o bucată din fosta autostradă Transilvania.

La proiecte, stăm foarte bine. Vorba aia: „la radio avem 312 km, la televizor numai 305”! Dar, şi în materie de autostrăzi, ultima moare … speranţa! Informaii despre ştiri şi zvonuri cu autostrăzi se găsesc berechet accesând 130km.ro.

Anunțuri