Pentru Copiii Străzii

Posted on 13 aprilie 2013

0


Vineri, în faţa fostului magazin IVA, voluntarii lui Raţiu au făcut ceva vâlvă. Un pumn de oameni, de diferite vârste şi culori, au povestit, au desenat, au ascultat muzi că şi au lansat baloane colorate. cel puţin, aşa era în Comunicatul de presă şi fluturaşii împărţiţi.

„Centrul Ratiu pentru Democratie va invita vineri, 12 aprilie, incepand cu ora 12.30 sa marcam impreuna Ziua Internationala a Copiilor Strazii. Evenimentul, organizat in cadrul programului CRD “Nu e de vanzare – Alege pentru binele tau” in parteneriat cu Fundatia Hope din Irlanda, se desfasoara pe strada Republicii, nr. 39.”

http://youtu.be/shE6uKxSvh8

 http://youtu.be/Zn3jN5EkRzI

 Au povestit din propriile expreienţa tragice, o ruandeză – Mariette Utamuvuna – şi un fost copil-soldat (ce urât sună alăturarea celor două cuvinte!) – Charles Wratto.
copii DSC07594

Din păcate, în cutuma locală a ultimilor ani, manifestarea s-a desfăşurat în anonimat. Doi – trei copii, care au profitat de culorile puse la dispoziţia lor pe masa „de lucru”, şi doi – trei gură-cască, atraşi mai mult de culoarea … tenului vorbitorilor. Dar, important este că … se bifează în planul de activităţi, încă una. Deci, merită grantul aferent.

Poate, din cauză că la Turda nu sunt copii ai străzi?!

Pemntru că trebuia să fie şi o chestie hazlie, am găsit-o: ne fotografiem reciproc cu unul dintre fotografii „internaţionali”, apoi, încercăm să conversăm. Îmi spune, în engleză, că se numenşte Antony şi că este din … Franţa. Imediat, am convenit, pe limba lui Moliere, că ştie mai bine franceza, decât engleza. Constatasem şi eu, la Paris, că poporul francez este foarte cult: până şi măturătorii de stradă vorbeau franţuzeşte! La noi, … nu!

Reclame