La mulţi ani, Copii!

Posted on 1 iunie 2013

8


Astăzi a fost Ziua Copiilor. Adică, … a noastră, a copiilor, de orice vârstă!

În Parcul Tineretului

Chiar dacă mulţi au confundat Parcul Tineretului cu Parcul Teilor, şi în fostul Parc Puşkin s-au adunat mulţi copii. Spre imensa lor bucurie, i-au aşteptat … jandarmii şi pompierii, care, le-au arătat din tehnica din dotare. Şi, chiar i-au urcat în maşina imensă faţă de statura lor, sau i-au echipat ca scutieri, mascaţi, paramedici, … Alţii şi-au pictat feţele, s-au iniţiat în tirul cu arcul sau au călărit ponei. Concursurile s-au soldat cu diplome şi, desigur, premii foarte dulci!

Această prezentare necesită JavaScript.

La Fabrica de Timp Liber

copil DSC05709Nu căutaţi pe harta oraşului această „fabrică”. Trăim în era virtualului şi sintagma defineşte un proiect al Fundaţiei Raţiu. Detalii:

Centrul de Voluntariat organizeaza vineri, 30 mai, cu ocazia Zilei Copilului, la noul sediu al Fabricii de Timp Liber (Centrul de Tineret, Piata Romana, nr. 17), evenimentul „Beraria de Altadata. Ziua Jocurilor de Odinioara”. Acesta incepe la ora 10.00 si li se adreseaza elevilor si liceenilor (10.00-12.00 – primar, 12.30-15.00 – gimnazial, 15.30-17.00 – liceal). – îmi comunică Balogh Andras.

Proiect în curs de abandonare

c DSC05734La Mulţi Ani tuturor copiilor!!! Multumesc celor care au venit cu urări de La Mulţi Ani, pentru Proiect Interdisciplinar Mozart. Astăzi, 1 iunie, au avut loc multe evenimente interesante dedicate copiilor. Dar a fost şi unul extrem de trist. Pentru prima data în peste 10 ani, Festivalul Naţional de Teatru pentru Elevi „Alter Ego”, nu a avut loc, deşi organizatorii festivalului au depus eforturi considerabile pentru ca festivalul să existe. Doar că … susţinerea la nivelul municipiul Turda nu a apărut. Festivalul este destinat copiilor şi aduce an de an, un plus de imagine oraşului nostru. Puţini ştiu, dar trebuie să o spun, aceeaşi soartă o va avea şi Proiectul Interdisciplinar Mozart , competiţie destinata elevilor din clasele II-XII, ce se desfăşoară în Turda începând din 2008. – scrie, cu durere,  neostoitul profesor de muzică, Manuel Bălaj.

Deci, chiar şi pentru copii, una caldă, una rece. Mulţumim aiuritorităţilor locale pentru … stâlcitul centru, modernizat cu aşa de julţi bani, încât nu mai sunt şi pentru proiecte destinate copiilor!

Posted in: 22 - Evenimente