Ratiu Friends and Family Weekend

Posted on 6 iunie 2013

0


Ca în fiecare început de iunie, urmaşii lui Raţiu îşi adună prietenii. Cu acest prilej, fundaţia şi centrul pentru democraţie (cel închis mereu publicului!), fac un bilanţ al activităţii.

 RATIU FRIENDS AND FAMILY WEEKEND 2013
Comunicat de Presa

ratiu DSC05975Ratiu Family Charitable Foundation si Centrul Ratiu pentru Democratie organizeaza in perioada 7 – 9 iunie, a saptea editie a reuniunii anuale Ratiu Friends and Family Weekend, o perioada dedicata discutiilor si viziunii comune asupra democratiei, consolidarii relatiilor si parteneriatelor.

Prezentarile de proiect din acest an, programate sambata 8 iunie, incepand cu ora 11.00, corespund reorganizarii strategice a activitatii CRD in trei mari domenii de activitate – guvernare, drepturile omului si participarea tinerilor; managerii de proiect vor prezenta evolutia fiecarui program peste an, precum si dificultatile intampinate si reusitele obtinute.

indrei DSC05939Acest moment este urmat de prezentarea previziunii financiare si a planului strategic pentru urmatorii cinci ani, de catre Pamela Ratiu, director executiv al Ratiu Family Charitable Foundation in Romania, si Madalina Mocan, director executiv al CRD.

Unul dintre momentele cele mai importante ale reuniunii din acest an este intalnirea speciala pe care o organizam vineri, 7 iunie, ora 17.00 in Sala de sedinte a Primariei Turda, cu reprezentanti ai autoritatilor locale, ai mass-mediei si cu membri ai comunitatii locale la un an de mandat. Echipa cinceapromis incurajeaza cetatenii sa-si responsabilizeze alesii locali si sa urmareasca indeplinirea promisiunilor facute in campania electorala.

Duminica, 9 iunie, incepand cu ora 17.00, va invitam la deschiderea oficiala a Fabricii de timp liber (Centrul de Tineret), o noua initiativa a Fundatiei Ratiu care urmareste angajarea tinerilor din comunitatea locala in activitati care le pot imbunatati abilitatile si ii motiveaza sa-si petreaca timpul liber in mod activ. Dupa deschidere, Centrul de Voluntariat va prezenta cele mai importante activitati din acest an, membrii Atelierului de Teatru vor juca scene de improvizatie teatrala, iar cei ai Clubului de Debate va invita la dezbaterea demonstrativa in format World Schools, „Noi credem ca pentru accidentele provocate de carute, vinovati sunt doar caii”.

cafe DSC06221Vineri, 7 iunie, incepand cu ora 15.00 are loc prezentarea Cafenelei „La Papion”, un spatiu al carui nume se datoreaza celebrelor papioane pe care le purta Ion Ratiu. Cafeaneua va oferi sustenabilitate financiara programelor si proiectelor implementate de CRD.

Sambata, 8 iunie, incepand cu ora 10.00 va invitam la masa rotunda “Business responsabil in comunitate:  Care este viitorul politicilor de CSR?”. La discutie vor participa reprezentanti ai sectorului antreprenorial si neguvermental, precum si membrii ai comunitatii locale.

Reuniunea Ratiu Friends and Family Weekend onoreaza memoria si lasamantul lui Ion Ratiu, cel care revenit in Romania dupa 50 de ani petrecuti in exil, a luptat si sustinut democratia romaneasca. Calendarul evenimentului poate fi descarcat aici. Comunicatul cu diacritice poate fi descarcat aici.

Cum a fost în alţi ani: Weekend-ul Prietenilor şi Familiei Raţiu, Despre Ratiu Friends and Family Weekend 2010, …