Turda mea ţine cu Roşia mea!

Posted on 10 septembrie 2013

9


zamfir SAM_1627Subsemnatul am trimis o Scrisoare intredeschisa lui Flaviu Irimie la articolul Protestele în stradă ca sport national. (cu punct dupa titlu, CA CUM ar scrie pre limba lu’ … Gabriel!) „Tineretea nu este o boala, dar, trece fara medicamente. Ma tem ca te cam pripesti in ce priveste concluziile pe care le tragi! Investitorul din Patagonia nu este interesat de protestele din Romania, ci, de mafia care il va jecmani, incurcandu-i afacerile! E „grav” ca protestatarii fumeaza. Ai dreptate. Dar, ma tem ca ar trebui sa te intereseze argumentele, nu barba sau tigarile lor. Curios: un altul a stabilit profilul protestatarului ca fiind un om bine informat! Numele de „Irimie” imi suna cunoscut … Ceea ce ma face sa cred ca … am scris degeaba acest comentariu … Te astept in fata Primariei ca sa mai discutam. Eu sunt Zamfr Turdeanu’. Daca vei dori, ma vei gasi usor!”.

Dacă ar fi venit, ar fi văzut, aproape două sute (o estimare neoficială a unui jandarm era de „peste 150 de persoane”!) de turdeni şi clujeni, demonstrând. Fără ţigări (să nu deranjăm imberbii jurnalişti de ocazie!) şi fără … cravate (să nu deranjăm groasele obrazuri parlamentare!), cu decenţă, cu banere sugestive, fără nici o jignire la adresa nimănui, aşa cum au fost şi lozincile clamate. O adevărată lecţie pentru orice suporter de … partid sau de „folbal”.

http://youtu.be/g2S4f9s-FZU

http://youtu.be/wG3rEXAgfH8

După gruparea pe platoul din faţa fostei viitoare case de cultură, s-au făcut precizările  de rigoare şi s-a plecat, pe trotuare, fără a perturba circulaţia vehicolelor, înspre statuia Crăişorului. Un moment de oprire la  poalele moţului, căruia i s-au strigat lozincile de luptă pentru salvarea Roşiei Montane, a Ţării Moţilor, în ultimă instanţă, apoi, marşul a revenit la locul de start şi şi-a continuat drumul înspre Piaţa Romana. Revenit, pentru a doua oară, pe platoul cu Monumentul Eroilor Revoluţiei, grupul a mai recitat şirul de lozinci. Apoi, s-a discutat despre acţiunile viitoare.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ne-am despărţit cu consemnul repetării marşului, lunea viitoare, tot la orele 18.

Menţionez că, pe tot parcursul am fost însoţiţi, şi protejaţi la trecerile peste stradă, de jandarmi. Nu a existat nici cel mai mic incident!

Câţiva dintre noi, ne-am retras la Cafeneaua lui Marta, ca să tăifăsuim, până ne-a alungat … ploaia!

eugen-david 0Iată ce ne spune Eugen David, preşedintele Alburnus Maior:

Pagina de Facebook Rosia Montana in UNESCO World Heritage, alături de multiple altele din mediile de socializare, anunță o nouă mobilizare generală pentru data de 15 septembrie. Președintele Alburnus Maior, Eugen David alături de numeroși localnici ce doresc să își continue viața în Roșia Montană și-au anunțat prezența la manifestările din București de duminica viitoare.“Toți cei ce sunt în stradă și cer salvarea Roșiei Montane sunt cetățeni de onoare ai localității noastre. Roșia Montană este inima României” a declarat ieri la Cluj-Napoca Eugen David, președintele asociației Alburnus Maior.

Bine-nţeles  că, junele „scriitor de articole nedocumentate”, …. nu a venit! Foarte probabil … îşi bea arginţii căpătaţi pentru mizeria scrisă în articol!? De venea, ar fi văzut … cu totul altceva decât ce a descris! Dar, nimeni nu analizează sputa, ci, pe scuipător! Îi proorocesc o carieră poolitică de … SUCCES! Foarte probabil, în câteva partide, consecutiv! Aşchia …