Hai, la Matamata

Posted on 17 decembrie 2014

0


 

Iarna se lasă aşteptată. Zilele de Toamnă cu cele de Primăvară alternează. în ajunul Crăciunului. M-am săturat!

Unde să evadez? Închid ochii şi … Hai, la Matamata! Satul uitat, ontenţionat, de echipa de filmare. Satul acesta a fost construit special pentru film, dar, după terminarea filmărilor, s-a decis ca satul Hobbiton din Matamata să rămâna ca atracţie pentru turişti.

Cum ajungem acolo? Simplu: sărim pe Pegas şi-i dăm bice. Sau, luăm biletele de avion de la aerolines pentru a-l vizita.

Chiar dacă, eu vreau la Matamata, într-un sat pierdut în natură – mai ales că, pe-acolo, acum, este vară! -, poţi merge şi mai pe-aproape.

Să zicem că alegem Londra: mergem să-l salutăm pe Big Ben! În prag de Sărbători, aerolines are oferte speciale.  Puteţi alege: Londra, Barcelona, Roma, Viena, Dubai, Amsterdam, Istambul, Madrid ori Praga, cu bilete la cele mai bune preturi.

Această prezentare necesită JavaScript.

Londra este un ideal punct de destinaţie pentru turişti. Aici, istoria se împleteşte cu afacerile, arhitectura cu shoppingul, loisir-ul cu licitaţiile de artă, … Teatre,  cinematografe, puburi, muzee, … Cultură sau distracţie, odihnă şi ştiinţă, informare şi alugnarea plictisului, … Alegerea este grea şi, sigur,  vei regreta faptul că, şi pe la Londra, ziua are numai 24 de ore!

Nu poţi omite, de pe lista obiectivelor de vizitat,  Palatul Westminster, sediul Parlamentului, un loc incarcat de semnificatii istorice. Asezat pe malurile Tamisei impresioneaza prin stilul sau gotic renascentist. Sau să te bucuri de perspective magnifice din Turnul Londrei sau Tower Bridge. Pentru a te întâlni cu celebrităţile lumii şi secolelor, Madame Tussauds – cu muzeul figurilor de ceară – te aşteaptă şi cu o sală a groazei. Colectii intregi de monezi, fosile, mumii egiptene si multe alte exponate ne aşteaptă la celebrul British Museum. Dar, poţi lua contact şi cu celebrităţile de moment din Hyde Park!

Alegerea este a fiecăruia!

Chiar dacă, eu vreau la Matamata, într-un sat pierdut în natură …

Posted in: 88 - Publicitate