Îndrumător

Semnificaţia termenilor din acest îndreptar:

titular = titularul blogului (subsemnatul);

autor = cel care a conceput textul postării (subsemnatul) sau comentariului (respectiva persoană);

blogul = blogul Zamfir Turdeanu’ (https://zamfirpop.wordpress.com)

Şi eu consider că un blog de calitate trebuie să aibă o politică editorială clar exprimată, pentru ca discuţiile inutile şi neprincipiale să fie evitate.

1. Acesta este blogul meu personal (deocamdată) şi prezintă punctul meu de vedere. Oricine este binevenit, atâta timp cât intenţiile îi sunt paşnice şi corecte. Orice sugestie este binevenită, dar va fi acceptată numai dacă obţine acordul meu.
Textele şi opiniile prezentate reprezintă opinia titularului. În cazul textelor citate, acestea reprezintă opinia celui citat.

2. Blogul Zamfir Turdeanu’ este sub acoperirea menţiunii Copyright (C) Zamfir POP, 2009, cu toate consecinţele ce decurg din prevederile legii copyright-ului.
Din dorinţa de a nu induce în eroare publicul şi de identificare personală a autorului în mediul online, designul frontispiciului (header) nu poate fi reprodus pe un alt blog.
Textele şi ideile de pe acest blog aparţin titularului şi pot fi reproduse, integral sau parţial, numai cu menţionarea sursei (nume blog + link).
Sursele informaţiilor şi fotografiilor vor fi întotdeauna menţionate, fie în cadrul postului, fie la finalul acestuia. Fără aceste menţiuni, se consideră ca aparţinând titularului blogului.
De regulă, postările din categoria „d’ale internetului” sunt preluate de pe internet, fără posibilitatea stabilirii unui autor. Titularul nu se consideră autor al acestor materiale, care îi aparţin numai ca formă de prezentare.

3.   Postările publicate pe blog sunt: ştiri, opinii, interviuri, analize, reportaj. Aceste tipuri de postări răspund regulilor de bază ale genurilor jurnalistice pe care le reprezintă.
Temele postărilor sunt alese de titular şi răspund opiniilor şi preferinţelor sale.
Postările publicate pe acest blog nu vor fi şterse în nici o circumstanţă. În cazul unor informaţii eronate, postul va fi editat, actualizările fiind marcate distinct.
Verificarea informaţiilor prezentate, în cazul articolelor şi ştirilor care aduc în prim plan oameni şi faptele lor, se va face în măsura în care timpul şi resursele îmi permit. Titularul se angajează să selecteze informaţiile şi să le prezinte imparţial, însă îşi rezervă dreptul la propria opinie.

4.   Comentariile aferente postărilor sunt moderate. Decizia de publicare aparţine în întregime titularului blogului. Titularul blogului îşi rezervă dreptul de a şterge sau închide comentariile pe anumite postări fără o justificare prealabilă.
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariului revine în exclusivitate autorului. Titularul blogului nu răspunde în nici un fel pentru părerile exprimate de cititori prin comentarii.
Dezbaterile vor fi întotdeauna binevenite, câtă vreme comentariile respectă regulile minimei decenţe.
Comentariile exprimate sub anonimat (sau doar cu un nume neînsoţit de un link relevant) riscă să nu fie acceptate. Comentariile care conţin afirmaţii nejustificate şi calomnioase la adresa autorului sau a altor persoane nu vor fi publicate.
Titularul îşi rezervă dreptul de a corecta ortografia şi greşelile gramaticale din comentarii, fără a altera substanţa ideatică a lor.

5.   Publicitatea difuzată pe acest blog va fi întotdeauna marcată distinct, atât în cazul bannerelor, cât şi în cel al advertorialelor. În cazul unei forme speciale de publicitate sau a unei colaborări comerciale cu o companie, va fi publicat pe blog un post explicativ.
Autorul acestui blog îşi rezervă dreptul de a promova sau reflecta brand-urile sau companiile pe care le apreciază, în ce măsură doreşte.

6.   Publicitatea politică nu este acceptată pe acest blog. Titularul îşi rezervă dreptul de a susţine, pe baza preferinţelor personale, o doctrină, un partid, un politician, prin opiniile proprii şi prin comentariile aprobate.

Acestea sunt nişte consideraţii personale, cu aplicabilitate personală şi acest text poate suferi modificări ulterioare.

Zamfir POP, Turda, la 27.04.2009
Update: pentru că jena mea de a bloca comentarii nepotrivite cu spiritul blogului a fost greşit înţeleasă, vă rog, ca la intrare să vă descălţaţi de papucii nesimţirii sau să intraţi … în altă parte!
Pentru nerepetare: La moderare, comentariile exprimate sub anonimat (sau doar cu un nume neînsoțit de un link relevant), care conțin afirmații nejustificate şi calomnioase la adresa autorului sau a altor persoane, vor fi șterse. Dacă doriți ca, totuși, să nu vă fie publicat numele, condițiile menționate anterior fiind îndeplinite, vă rog să precizați acest lucru în mod expres, la începutul sau sfârșitul comentariului. Mulțumesc!” 8 iulie 2009, Zamfir

Notă: în conceperea acestor reguli m-am inspirat din citirea regulilor altor bloguri (de exemplu: http://manafu.pbwiki.com/editorial), cărora le mulţumesc.

18 Responses “Îndrumător” →

 1. Hortopan Mares

  18 septembrie 2009

  Lasane! Nu te lega de cine nu trebuie, sint si oameni constiti care au consud revolutia fara ca tu sa stii. Daca nu erau ei nu vad pe unde ai fos cos camesa. Traisca Revolutia Romana infaptuita de toti oamenii poporului! Jos cu tradatorii de neam si de tara! Sus Patria, afara cu vandutii strainilor

  Răspunde
 2. Ai tu un umor mai ciudat!

  Răspunde
  • # Claudiu: Nu eşti primul care îmi spune aşa ceva.
   Dacă te referi la faptul că, probabil, vreo 80% ţi-ar fi răspuns cu „du-te’n moaşă-ta! ce vii să-mi spui ce să fac pe blogul meu?”, sunt de-a dreptul … anormal.

   Răspunde
 3. Bere? Nu, mulţumesc. După 8 ani, azi e a treia zi în care nu fumez, deci încă evit alcoolul. Cel puţin încă o lună-două.

  Un blog mai degrabă e ceva fun, deci…nu îşi au locul regulamente şi îndrumătoare. Iar până să ai pe blogul tău publicitate, va curge muuultă apă pe Someş.

  Oricum, mult succes!

  Răspunde
  • # Claudiu: Să trăiţi, am înţeles. Permiteţi să iau pe loc repaos?! Aştept lista cu indicaţiile preţioase despre ce să las şi ce să scot din blog, de vreme ce … e ceva fun. Eu credeam că acest „fun” este ceva pe care îl face fiecare de capul lui.
   Prietene, în dreapta blogului meu este un AVERTISMENT SERIOS despre cât de neserios este blogul meu. Acum, rămâne la latitudinea fiecăruia să încerce să detemine care este o parte şi care cealaltă.
   Te avertizez: concurenţa este foarte mare la … indicatori!!! (= d’ăia care dau indicaţii!).
   Dar, pentru că sper că, măcar, intenţia era bună, îţi mulţumesc!

   Răspunde
 4. Te-ai născut în Satu Mare şi eşti Turdean?

  Apropo, cred că o iei prea în serios cu unele chestii…

  Răspunde
 5. facem un schimb de link-uri?sunt din turda si am un blog dedicat cainilor din rasa boxer . http://www.boxerul.blogspot.com

  Răspunde

  • zamfirpop

   22 iulie 2009

   Nu agreez ideea „schimburilor de link-uri”, pentru că nu traficul este important pentru mine.
   Dacă îţi place blogul meu şi vrei să-l pui în blogroll, eşti liber să o faci. La rândul meu, voi vizita blogul tău, şi, dacă îmi place, îl adaug la blogroll-ul meu.
   Totuşi, dacă eşti din Turda vei apărea automat la blogroll-ul localnicilor şi te includ în lista blogurilor din CUA.
   Oricând poţi să vii pe-aici. Eşti bine primit. Dacă nu aduci noroi pe încălţări!

   Răspunde
 6. PROIECTUL DE 5 MILIARDE
  Cum ar trebui investiti in Romania 4 miliarde de la o firma care ar derula un proiect deosebit?
  DAR…daca cineva ar aduce 5 MILIARDE in Romania, deruland un proiect sigur, de durata si serios?
  Costurile de ecologizare vor fi zero.
  Zona va fi curatata definitiv, dupa punerea proiectului in practica!
  INTRATI PE BLOG SI COMENTATI ! PRO sau CONTRA !
  Am nevoie de prieteni si de ajutor!
  Inscrieti-va ca membri ai paginii, pentru a primi noutati saptamanale!

  Răspunde

 7. horatiuman17

  17 iulie 2009

  buna seara !!!sunt horatiu de la fundatia ratiu….am vorbit la biserica romano catolica despre blog ,vreau sa imi fac si eu blog si nu prea ma descurc…ati putea sa imi lasati un e-mail pe adresa horatiu…@yahoo.com si sa imi scrieti cum pot pune poze si sa fac tot felul de chestii in el. Va multumesc foarte mult!!!aveti un blog misto rau de tot….LA revedere!!!!!

  Răspunde
  • Îmi pare rău să aflu că am un blog „misto rau de tot”. Eu încercasem să fac un blog interesant, frumos, atractiv, … Dacă nu mi-a reuşit decât unul „misto rau de tot” …. va trebui să renunţ. Mulţumesc cî mi-ai atras atenţia că nu mă pricep!

   Răspunde
 8. În primul rând, adresa blogului tău este greşit scrisă!!!
  În al doilea rând, ce înseamnă „m-am retras din motive plauzibile”???
  În al treilea rând, … nu înţeleg aceste mesaje moderne: fleoşc, vreau! Ca jurnalist ştiu că trebuie să aflu cine? de ce? cum? când? care? şi, apoi, dacă este cazul, îţi propun şi ce mi-ar prinde mie bine!!!
  Noapte bună! Eu revin acasă după-miezul nopţii. Vezi pe blogul meu, de, cum, care când, …
  Poate îmi laşi şi un mesaj inteligibil!

  Răspunde

 9. morosanuionut

  17 iulie 2009

  as dori un schimb de linkuri, daca se poate 🙂 http://www.morosanuionut.worpress.com

  Răspunde
  • Nu sunt un bun afacerist. Procedura pe care o aplic este simplă: îţi văd blogul, îmi place, îl pun în blogroll – fără să-ţi cer voie! Dacă îţi place blogul meu şi vrei să-l pui în blogroll-ul tău, nu trebuie să-mi ceri voie. De unde eşti, Ionuţule?

   Răspunde
 10. sall ma sti is tipu ala la care iai dat aia unde scria ,,http:zamfirpop.wordpress.com” fratele lui george sti? ala din masina cand am fost cu Mitica in data de 3.6.2009

  Răspunde
  • Da, îmi amintesc. „Aia” era o „carte de vizită„!
   Mă bucur că ai accesat blogul şi sper să găseşti lucruri interesante şi care să-ţi placă.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: