Avalanşe la Turda

Posted on 22 ianuarie 2013

2


Cineva mă întreba dacă pe Turda nu se mai întâmplă nimic. Pe de-o parte, problemele mele mă împiedică să mai fac concurenţă jurnaliştilor profesionişti (de fapt, nu le-am făcut niciodată, doar, câţiva dintre ei s-au temut!), pe de-alta, .. citiţi mass-media locală şi veţi afla. De la mine, aflaţi lucruri insignifiante, care nu au legătură cu cultura (că nu vrea Zăhan!), nici cu Consiliul local (acolo sunt cei „abonaţi”, care ştiu ce să vă prezinte!), … Iată, la ce eveniment am participat astăzi:

Unii merg în Făgăraş, Tirol ori Himalaia, ca să vadă avalanşe. O biată femeie a trecut pe trotuar şi s-a trezit că o avalanşă în cap. Din cauză că ţiglele au preluat căldura acestei ierni stranii, stratul de zăpadă a pornit la vale. Antrenând şi ţigle!

După prima femeie lovită, lucrurile s-au limitat la o panglică pentru marcarea locului. După ce o a doua femeie s-a ales cu rană, …

Au venit pompierii şi au degajat acoperişul.

Spre seară, trotuarul din zonă se îmbogăţise cu mormane de zăpadă. Aceasta nu mai cade şi, foarte probabil, … va rezista mult şi bine!

Iată şi un album cu imagini:

Această prezentare necesită JavaScript.

La faţa locului au venit pooliţiştii purtători de mapă – nu pentru a dirija circulaţia ori pentru a crea un traseu pe care pietonii să poată circula fără riscul accidentării! nu intră în atribuţiile lor! -, a venit şi echipa de criminalişti – pentru măsurători -, dar, nu au venit nici consilierii locali, nici şefii de partide, nici popii, … Nu au tăiat panglica – de care vă vorbeam, mai sus. A fost tăiată, numai … faţa unei femei!