Sondaj

La chestionarul despre blogul meu, Ce părere aveţi despre blogul Zamfir Turdeanu’, am primit 34 de răspunsuri. A venit şi cel de-al 35-lea după ce am captat imaginile pe care le voi comenta mai jos, analizând răspunsurile primite.

Să luăm pe rând fiecare aspect. La informaţiile din imagini adaug şi cel de-al 35-lea set de răspunsuri:

0 respondenti Respondenţii: au răspuns 35 de persoane, din care: bărbaţi – 21 şi femei – 14, cu vârsta medie – 38,5 ani (cel mai tânăr respondent – 18 şi cel mai în vârstnic – 64). Au răspuns 20 de cititori din Turda, 4 din Câmpia Turzii, 2 din Cluj Napoca, 7 din alte localităţi din România şi 2 din străinătate. După nivelul de pregătire: 1 – gimnaziu, 11 – studii medii, 1 – postliceală, 20 – studii superioare, 1 – postuniveristare, plus 1 care nu şi-a declinat studiile.

Înseamnă că „portretul-robot” al cititorului blogului este: turdean, cu studii superioare, de 30 – 40 de ani!

intrebarea 11. Cum vi se pare aspectul blogului

La cei 20 care au răspuns că le place trebuie adăugaţi cei care au dat alte răspunsuri, dar tot favorabile. Deci, aspectul blogului place. Cu observaţiile care s-au adăugat şi cu nemulţumirile mele. Toate acestea se vor reflecta în viitorul aspect al blogului. În curând.

intrebarea 22. Cum vi se pare antetul blogului

Răspunsurile la această întrebare sunt similare cu cele de la întrebarea precedentă. Plusul este dat doar de cererea ca imaginea subsemantului să fie mai veselă. Vox populi …

intrebarea 3a 3. Ce lipseşte blogului – enumeraţi

Răspunsurile ating, în mare parte, lista mea de neîmpliniri. Unele se datorează limitărilor impuse de gratuitatea wordpres-ului utilizat (se va rezolva prin trecerea la wordpress plătit), altele la aspectul înghesuit, la diversitatea articolelor postate (sunt doar unul singur, dar … şi eu vreau mai mult şi mai multe!), la actualizarea imaginilor (de curând am constatat, cu durere, că imaginile careintrebarea 3b erau găzduite pe serverul Jurnalului de Arieş nu mai sunt accesibile! va trebui să le caut – în arhiva de pe computerul care îmi este blocat – şi să le aduc aici! va fi o muncă titanică, dar … pentru articolele referitoare la istoria oraşului este obligatorie!), la lipsa publicităţii (şi, implicit, a unui câştig financiar pentru mine! şi acest aspect se va rezolva în viitor, intrebarea 4apentru că, într-adevăr … primul vivere, deinde … bloguire!), …

4. Ce este inutil – enumeraţi

Şi aici, răspunsurile se calează pe aspecte care le iau şi eu în considerare. Dar … Lista CUA nu mi se pare inutilă: blogurile din zonă au nevoie de promovare. O fac cu plăcere şi în continuare. Mi se reproşează polemicile cu gelu (corect; mă voi abţine; pentru că nu sunt intrebarea 4b„polemici”, ci … să trecem la subiecte serioase), etichetele şi categoriile sunt prea multe (este o problemă care mănâncă mult timp, dar voi fi mai atent), mi se sugerează cenzurarea mizeriilor (am promis deja şi chiar am trecut la aplicare! ţinuta blogului nu-mi mai permite amestecul cu „profesionalismul” şi „democraţia” atât de prost înţelese şi utilizate cu atâta parşivenie!),

intrebarea 5 5. Cum vi se par articolele (postările)?

Constat că mulţumesc patru din cinci vizitatori. Evident că mai este loc pentru mai bine. Iar aceste laude îmi sunt un imbold pentru eforturile viitoare, acum având şi dovada că sunt folositoare. Mă străduiesc să împletesc cele trei elemente remarcate: „educative, cu umor, realistice”.

6. intrebarea 6De câte ori vizitaţi blogul?

Dacă 51% răspund că zilnic şi 43% săptămânal, nu cred că e chiar rău! Media ultimelor zile se situează la vreo 200 de vizitatori pe zi care vizualizează circa 600 de pagini.

intrebarea 77. Cum aţi aflat de acest blog?

Cel mai plăcut lucru este că unul din trei cititori a aflat de blogul meu de la prieteni. Ori, prietenii nu te îndeamnă să vizitezi decât un blog pe care ei-înşişi îl apreciază! Plus cei cărora le-am recomandat blogul meu şi au devenit cititori, mărturisind astfel că le place.

Pentru toţi cititorii blogului, voi oferi, în curând Marele Premiu: un blog mai frumos, mai bine scris, mai bogat în informaţii şi imagini!

zamfir pipaMulţumesc tuturor celor care au răspuns la chestionarul meu. Un mulţumesc în plus, celor care au venit pe e-mail, telefonic sau personal în discuţii, cu explicaţii, sugestii, îndemnuri, …

Chestionarul rămâne deschis în continuare. Oricine nu a răspuns încă, poate adăuga părerea lui. Le mulţumesc anticipat şi viitorilor respondenţi.

Să aveţi o zi bună în fiecare zi!

Update (august 2009): au mai sosit două răspunsuri, care confirmă media primelor 35.

Be the first to start a conversation

Lasă un comentariu