Operaţie pe trafic deschis (2)

Posted on 23 august 2011

7


– continuarea articolului Operaţie pe trafic deschis (1)

În cadrul proiectului cu finanţare europeană, de reabilitare a alimentării cu apă şi a reţelei de canalizare din municipiile vecine şi comune din CUA, o parte din lucrări sunt în executate în subantrepriză de către firma Ardeal Trust srl. Am profitat de faptul că directorul firmei a fost şi director al fostei regii cu specific, ca să mai aflu câte ceva despre modul lor de lucru. Să continuăm povestea lui Bercea.

Cursă cu obstacole

Metoda Pipe bursting nu este lipsită de surprizele din teren. Aici nu este vorba decât de faptul că, în timp, conducta veche, supusă tasărilor şi trepidaţiilor create de traficul greu, a cedat. Uneori, s-a spart. Alteori, cele două capete se găsesc la niveluri diferite, diferenţa ajungând şi la o jumătate de metru. Este ceea ce s-a petrecut pe încercata stradă Dr. Ioan Raţiu, unde, lucrările s-au împotmolit de mai bine de o lună.

Iată, pe scurt, povestea acestor lucrări, depănată de ing. Aurel Bercea:

E uşor a scrie versuri, dar e mai greu să realizezi o „operaţie pe trafic deschis” într-un oraş ca municipiile de la capătul Arieşului. Scrierea de mai sus se vrea a fi un omagiu adus acestor muncitori, care ne ajută să avem facilităţi moderne realizate cu tehnologii moderne.