Leacuri băbeşti, pentru … tineri

Posted on 3 ianuarie 2013

8


Temperaturile fluctuează foarte mult de la o zi la alta, iar, în aceste condiţii, tot mai mulţi suntem „loviţi” de răceli. Iată câteva leacuri naturiste care chiar funcţionează …

Mai întâi, o veste bună:

 Capture

1. Faceţi o soluţie din sucul de portocale obţinut de la 2 fructe, două linguriţe de miere, p DSC002471 pahar mic de rom şi apă clocotită. Se consumă cald, chiar fierbinte, seara, înainte de somn.
2. O soluţie care nu implică alcool şi funcţionează la mulţi dintre noi este cura de fructe. Pentru a nu face rău stomacului, e bine să consumăm mere. Încercaţi să mâncaţi, timp de 4 zile, 1-2 kilograme de mere, zilnic. Împărţiţi această cantitate de fructe în 2 mese.
3. Un sfat al bunicii, redat de revista Formula AS, spune că o reţetă excelentă pentru a combate o răceală, oricât de rebelă ar fi ea, este următoarea: combinăm trei linguri de ţuică de prune tare cu trei linguri de sirop de brad. Se amestecă bine cele două, apoi se toarnă peste o cană mare de ceai fierbinte, clocotit, de iasomie (sau violete). Beţi totul o dată pe zi şi continuaţi „tratamentul” câteva zile.
4. Puneţi un ibric de apă la fiert, iar, atunci când dă în clocot, adăugaţi o linguriţă de scorţisoară şi câteva cuişoare. Acoperiţi lichidul timp de 2 minute, apoi adăugaţi sucul de la jumătate de lămâie şi o linguriţă de miere.
5. O altă reţetă cu alcool este următoare: un sfert de litru de vin roşu, combinat cu 1 lingură de zahăr, 2 cuişoare, scorţişoară şi o felie de lămâie. Este aproape un vin fiert, însă, atenţie, amestecul nu trebuie lăsat să dea în clocot, ci doar încălzit puternic. Se bea fierbinte.

Sfaturile sunt copiate de pe ro.stiri.yahoo.com

Decât să îngrăşăm farmacistul şi, apoi, doctorul, mai bine să îmbăgăţim … grădinarul. Başca, ne vom simţi, şi mai bine, şi cu punga mai plină! Să avem un 2013 fără ghinioane!