Posted on 18 februarie 2013

1


Notă: O astfel de măsură, bazată strict pe aplicarea legilor, nu poate exista pe la noi, unde pooliţistul îţi explică precum că „nu poate să-l amendeze pe cel care a parcat, blocându-ţi poarta, pentru că … nu sunt suficiente locuri de parcare în oraş/judeţ/ţară„, …

Fără buletin

Cred că nu există cetăţean care, să nu fi fost deranjat de muzica dată tare, fie că ea intra, fie că nu, în preferinţele sale.
Am conceput o soluţie nepunitivă de păstrare a liniştii în orele legale de odihnă. Pentru aplicarea ei nu e nevoie decît de un contract încheiat între asociaţia de locatari şi compania de distribuţie a energiei electrice.

Producătorul unui bun sau serviciu, poate refuza livrarea lui, dacă clientul îl cumpără în scopuri antisociale, sau nu e în dreptul legal de a-l consuma. Aşa se explică interdicţia de a vinde ţigări minorului, sau de a urca la volan în stare de ebrietate. Studiind un contract de închiriere a unui apartament, am constatat că chiriaşului îi este interzis, printre altele, să consume substanţe interzise în apartament, şi că, încălcarea interdicţiei duce la evacuarea chiriaşului.

Cum facem însă linişte? Îl evacuăm pe zgomotos? Nu. Poate e proprietar. Ar însemna…

Vezi articolul original 248 de cuvinte mai mult