Ca să nu mă urecheze Moşu’

Posted on 11 noiembrie 2011

20


Mă uit, cu groază, la calendar şi constat că parcurgem penultima lună a anului. Următoarea, e cea mai grea. Pentru că e „a cadourilor”. Cu cei doi moşi, care, pe noi, ăştia de mai demult prin lume, ne lasă cu … portofelele secătuite. Anul trecut, pornind de la Prichindeii Moşului se duelează, am tranşat problema Există, oare? Sigur! L-am văzut!, acceptând să devin Moş Crăciun Zamfir.

Astăzi, m-am întâlnit cu Corneluş, destintarul de anul trecut al scrisorii de la Moş Crăciun. Tot cuminte, ca şi atunci. Din păcate, şi tot bolnav. Zilele acestea, voi finaliza şi voi transmite documentarea, referitoare la problemele lui de sănătate, pentru că am găsit o oportunitate ca să-l ajutăm şi pe acest plan.

Dar, Corneluş este un copil. În consecinţă, va trebui să tratez cu Moş Crăciun, ca să împingă încoace ceva cadouri, ca pentru un flăcău ce creşte. Nu mă credeţi că e cuminte? Priviţi fotografia alăturată şi vă veţi convinge! Dar, dacă nu are timp Moşu’?

Atunci, mai bine să îmi notez în agendă, ca să nu mă urecheze Moşu’, dacă nu-l reprezint cu onoare, cum am făcut anul trecut: să caut cadouri de crăciun pentru Corneluş.

Să vă amintesc cum a fost:

Cine mă ajută? Că, nu pot să mă fac de râs şi să las frumuseţe de flăcău cuminte, fără tradiţionala răsplată. Problema e că, de nu reuşesc să fac rost de banii necesari, … va trebui să i-l dăruiesc pe Ulise. Dar, Corneluş locuieşte la etajul doi!

Să nu uit şi că va trebui să vorbesc cu Moşu’ şi pentru o scrisoare către împricinat, cu Ingeraşii ca să ne trimită o turmă de lei, cu Zânele să se îngrijească de flăcău, … Poate, o convingem şi pe Marina (o cântăreaţă, mică la stat, mare la inimă!), să facă parte din echipa de ajutoare ale Moşului, poate … Dar, mai lăsaţi-mă în pace: mai e, încă, mai bine de o lună până la Crăciun!