Cabana din Cheile Turzii, deocamdată, s-a deschis

Posted on 22 octombrie 2013

10


S-a deschis Cabana din Cheile Turzii! După o mulţime de ani, în care s-a tooooot renovat, româneşte. Aproape că pierdusem speranţa de a o mai vedea deschisă …

Cabana „Cheile Turzii”

Vicisitudinile vremurilor au făcut ca în 1931 să rămână în picioare numai turnul din vechea cabană. Inimoşii motaniarzi nu puteau rămâne nepăsători şi s-a purces la construcţia unei noi cabane. În 1935 a fost inaugurată actuala cabană. Construită prin bunăvoinţa şi materialele puse la dispoziţie de proprietarul de atunci al locurilor şi prin munca voluntarilor din Societatea carpatină ardeleană (S.C.A. sau, în limba maghiară E.K.E.).

Cabana „Cheile Turzii”

… Acum, cabana se află în plin proces de modernizare  …
Deliciul alpiniştilor este dat de multele colţuri stâncoase, coloane sau pereţi abrupţi, unele de peste 100 de m, loc de antrenament şi concursuri. Mai nou, teritoriul a devenit un paradis pentru deltaplanişti.” – scriam prin 2008.

Cabana este o clădire frumoasă, gen castel, cu turnuri …

Astăzi, fosta cabană pentru montaniarzi s-a transformat într-un hotel elegant. Cu baie la fiecare dintre cele 14  camere, cu centrală termică pe lemne, cu televizor şi internet la îndemâna tuturor … şi cu preţuri pe măsură. Va mai fi şi un restaurant. Cuptoarele pentru palanieţe şi meşterul bucătar … vă aşteaptă!

Am profitat de o amabilă invitaţie şi am dat o raită pe-acolo. Am profitat de ocazia de a vizita interiorul.

Această prezentare necesită JavaScript.

Vă aduc şi un  mesaj din partea gazdelor:

N.B.: Despre cum ajungeţi la Cheile Turzii, aflaţi dintr-o altă postare de pe acest blog! ca şi despre viitorul rezervaţiei.

Deocamdată, s-a deschis. Româneşte. Mai trebuie să cutare, mai avem de făcut cutare, nu e gata cutare, … La inaugurare va veni şi ministrul de resort. Că … nu s-a asfaltat degeaba. A propos: deocamdată, drumul s-a asfaltat, numai de la parcarea de deasupra şi până la gardul cabanei, De-acolo şi până la DN … În preziua inaugurării ori după inaugurare.