Piaţa Romana staţia Nouă

Posted on 5 august 2011

5


La Bucureşti,  Piaţa Romana numărul 9 este o celebră melodie a lui Nicu Alifantis. Noi, departe de capitală, avem doar Piaţa Romana staţia Nouă. O staţie mai deosebită, cu aer condiţionat, pe care v-am prezentat-o, mai în glumă, mai în serios, pe blogul Prietenului meu.

Tichia de mărgăritar a transportului public local

Staţia de autobuz de vis-a-vis de Poliţie a fost dată în folosinţă. Deocamdată, trecătorii, călătorii se uită cu mirare, fără a înţelege ce e cu cămăruţa cu pereţi de sticlă, pe care scrie cu litere mari: STP. Pentru că, încă, sunt prea obişnuiţi cu altfel de staţii, neamenajate, cu gropi, bălţi, praf, …

Perla de pe tichia de mărgăritar a transportului public local

În curând, prin staţia cu aer condiţionat, pe traseul Mirco III – Salina Durgău, va circula un autobuz cu aer… londonez. Un autobuz etajat, TURDA CITY TOUR, care va oferi călătorilor şansa de a admira oraşul european. Deocamdată, vor admira străzile dotate cu tranşee.

Pentru vreme cu ploaie, o husă rulată se va întinde pe lungimea etajului.

Chiar dacă nu mai avem celebrul praf de ciment, vrem să fim un oraş deosebit. Când în bine, când în rău, dar, deosebit de altele. Din păcate, mai european … în intenţii decât în fapte. Încă, copiem: Staţia Romana ca la Bucureşti, autobuz cu etaj ca la Londra şi distrugeri de relicve ca la Sarmizegetusa.

Menţiune: Mulţumesc şefului PL Turda a STP, ing. Mostecky, pentru amabilitatea cu care a răspuns cererii mele şi  mi-a permis să fotografiez noul autobuz.