Vine a doua ediţie a festivalului de gătit “Turda culinară”

Posted on 27 septembrie 2012

2


De regulă, comunicatele de presă vi le ofer în ataşamente. De regulă, … pentru că, astăzi, vă redau integral un astfel  de mesaj de informare:

Încet, dinspre Asociaţia Slow Food Turda, ne vine o informaţie, ce se anunţă a fi … delicioasă:

Cea de-a doua editie a festivalului de gatit “Turda culinara” va asteapta la finele acestei saptamani in centrul municipiului Turda sa luati parte la o manifestare dedicata copiilor si educatiei culinare, eveniment organizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Turda si Asociatia Chef Cezar.

Manifestarea va invita sa va delectati cu mancaruri gustoase si sanatoase, sa sprijiniti producatorii locali si sa va alaturati distractiei culinare prin demonstratii, concursuri de gatit, si prezentari, de la prepararea painii de casa si a carnatilor pana la prepararea dulcetii de ceapa si pregatirii muraturilor.

Evenimentul va evidentia bogatia gastronomica a zonei Vaii Ariesului, a Transilvaniei si a Romaniei oferind trei zile de program cu expozitii, demonstratii, concursuri, cinema in aer liber si multa voie buna pentru participanti si turisti/vizitatori.

 Scopul evenimentului este crearea activitatilor educative originale si distractive pentru copii si familii. Activitatile educative vor inspira copiii sa se implice in bucatarit, iar Targul de produse va da posibilitatea producatorilor locali sa se impuna in piata de consum cu produse locale in acelasit timp va da ocazia vizitatorilor/turistilor sa guste specialitatile locale.

Mai multe detalii despre acest eveniment va vom oferi in cadrul conferintei de presa organizata vineri, 28 septembrie 2012 la ora 9, la Primaria Turda, in sala mare, alaturi de reprezentantii partenerilor principali, primarul municipiului Turda, domnul Tudor Stefanie si Chef Cezar Munteanu, presedintele Asociatiei Chef Cezar – “Stil de viata sanatos”.

Multumin pentru sprijinirea acestui eveniment si va asteptam cu drag!

Marta Pozsonyi, Presedinte  Asociatia Slow Food Turda

Adaug şi alte informaţii, adiacente comunicatului de mai sus: Program şi Descriere

Afişul evenimentului îl găsiţi pe blogul AEFC: Festivalul de gătit “Turda culinară”

*

Update:

Marta e pe teren şi pregăteşte … meciul.

*

În traducere liberă: Haideţi, pe centru! Să vedem ce ne-a pregătimi Marta şi bucătăraşii ei!